Пн-Пт: 9:00-19:00 Сб-Нд: 10:00-16:00

Як правильно заміряти вікно під рулонні штори?

/ 26 october 2021 0 комментариев

Правильно виміряти вікно під нові рулонні штори можна навіть самостійно. Вам не доведеться викликати спеціаліста або платити за цю послугу.

Чому важливо ПРАВИЛЬНО зробити замір?

Перед тим, як купити рулонні штори, важливо визначитися з розміром. А вже потім розпочинати вибір. На сайті прямо у картці товару прописані всі стандартні розміри для тієї чи іншої моделі. А якщо ви розумієте, що потрібного вам там немає, практично завжди можна замовити рулонні штори в Україні за індивідуальними вимірами.

Є три види монтажу рулонних штор:

  • на вікно
  • в отвір
  • на стіну

Саме для того, щоб нові штори висіли та радували око, дуже важливо правильно зробити замір.

Робимо замір для штори з монтажем на вікно

Є два варіанти виміру рулонних штор, якщо ви хочете повісити їх на вікно.

У першому варіанті потрібно заміряти відстань від стику (там, де штапик з'єднується з профілем). Отримана цифра буде готовим розміром штори.

У другому варіанті нам треба виміряти скло. Але обов'язково додати 3,5-5 см до отриманої цифри. Важливо пам'ятати, що цей варіант виміру може бути не зовсім точним, оскільки ширина штапика кожного профілю може коливатися від 0,5 до 1 см.

Робимо замір для штори з монтажем у отвір

Щоб зробити точний замір, потрібно виміряти ширину отвору, а саме те місце, куди ви хочете повісити нові штори. Але від отриманої цифри відібрати 6 см. Але цей спосіб має свій мінус: ширина кріплення на 3,5-4 см ширша, ніж тканина. Тому, коли ви встановите штору, між тканиною і стіною утворюється зазор в 3 см. І якщо у вас вікно, то штора просто буде йому заважати. Робимо замір штори з монтажем на стіну

Для цього просто потрібно виміряти ширину отвору та додати 10 см до отриманої цифри. Важливо пам'ятати про висоту штори. Наша стандартна висота складає 1700 мм. І при відкритті хоча б 5 см її довжини повинна завжди залишатися намотаною на валик.

А якщо у вас є питання щодо того, як правильно заміряти рулонні штори - просто зателефонуйте нам! Менеджер докладно пояснить як це зробити та допоможемо підібрати найкращий варіант рулонних штор з доставкою по Україні.

Вверх